VALPTRÄFF och GOLDENDAG 2008

30 juli den första träffen med sommarens valpar efter  Nikki och Marco hemma. Den 23 augusti tillsammans med Guldruschen's och Engahöjdens kennel samt Golden Retrieverklubben Smålandsektionen i Skäraskog. 

Fyra härliga Marco-Nikkibarn

Den 30 juli kom Monica Hillman, som är utbildad Immi-instruktör och hundpsykolog, och gav tips och råd hur man kan träna valparna. Hennes egen hund Beckham  visade lite olika övningar.  Sen vid fikan kunde man      ställa frågor om det mesta som rör hunduppfostran och även en del tips om hur utställningsträning går till.          STORT TACK MONICA ATT DU TOG DEJ TID ATT KOMMA !

Monica svarar på frågor om  det mesta som rör hundar

Doris och Stella


Den 23 augusti var det dags för årets Goldendag tillsammans med Guldrushen's kennel och Engahöjdens kennel samt Goldenklubben Småland/Öland. 

Här börjar bilarna anlända. Bra med en stor åker att parkera på.

 

Björn, som fixat agilityhinder, klippt gräs och massor av annat, Madde, Lisbeth, Gerd samt Goldenklubben Småland/Öland ordförande Katrin hälsar välkomna.

 

Lotta Anderssons Marco  hade många valpar med på träffen, här är en del av dem från Svedjebäckens och Guldruschen's uppfödning.

Lukas missade gruppfotot, men här är han med en del av sin familj

 

Susanne informerade om golden som apportör och visade med sina duktiga hundar hur det ska gå till

 

 

Ingela och Ofelia visade rallylydnad. Det gick ut på att Ofelia skulle utföra olika  moment, som stod skrivet på  skyltarna.

Åsa och Totte, som tävlar i lydnad, visade lite av vad de kunde

 

Smilla och Tindra (tror jag att de heter) visade lite olika trix som de utförde tillsammans

 

Gun och åttaåriga Emily hade en fartfylld agilityuppvisning Här är samtliga moment från banan.

 

Efter uppvisningarna var det tid för tipspromenad. Där fick även hundarna lösa lite uppgifter som t. ex. apportera, plocka upp bollar ur en balja med vatten, hoppa över hinder och som på bilderna under leta rätt på gömda köttbullar under skålar.

Lotta med en av sina tikar

 

Nikkis systerdotter från Skeppshult

 

Allis son Bamse från Nässjö

 

Allis dotter Selma från Nybro

 

Nikkis dotter Lykke från Oskarshamn

 

Eftersom väderlekstjänst hade hotat med regn så var det säkrast att sätta upp några partytält inför prisutdelning på tipspromenaden och dragning på lotteriet. Det var också dags att tända grillarna. Under tiden grillarna blev klara visade Madde hur du trimmar din golden inför en utställning.

 

Prisbordet för tipspromenaden

Lotta funderar på vad hon ska välja

 

De som sen ville hade  möjlighet att få prova på apportering, rallylydnad och agility. Susanne, Gun och Ingela var instruktörer. Madde och Emilie tog hand om utställningsträningen. Efter det släpptes valparna en stund i Lisbeths rasthage 

 

 Nikkis son Lukas

 

Valpträff 2004   Valpträff 2006   Valpträff 2007    Valpträff 2008    Valpträff 2009   Valpträff 2010