Minnessida

Hundar som inte finns hos oss längre

Riffi

LP  TJH(bev) Göros Golden Rhapsody  "Riffi "

Född 1982-07-03 efter Davern Island Monarch -Göros Golden Gin Highball

Viltspår: Första pris Ökl,  Bruksspår 268 poäng,  uppflyttad lägre klass, Tjänstehunds Cert bevakning,  Sammanlagt 9 första pris i Lydnadsklass I, 2 och 3. Utställd med flera CK och första pris i brukshundsklass och veteranklass. Sista utställningen vid 10 års ålder slutade med vinst i Veteranklass , vinst i Brukshundsklass och Champion-kvalitet. Riffi var min andra Golden och kom att bli min stamtik. Hon hade alla egenskaper som man önskar av en Golden. Otroligt lättlärd och tyckte allt  som matte hittade på var lika roligt. Älskade att jobba med  apportering, spår och lydnad och var dessutom en pigg och glad utställningshund, egenskaper hon lämnat i arv till många av sina avkommor. Riffi lever vidare i min nu sjätte generation efter henne.

Riffi tyckte om att dra pulka

 

Puss på dig hästen

 

Kattungarna älskade att ha Riffi som lekkompis

 

 

 

 

Raffa

Raffa på sin femtonårsdag

Svedjebäckens Absolute Okay Lass,  Raffa

Född 1989-02-24 Efter Meltans Meltanzeuz - LP TJH Göros Golden Rhapsody

Flera CK och placeringar i Bästa Tikklass, BIS veteran SSRK, 1:a Öppen klass Provbäst, HP Viltspårprov Första pris Avelsklass med HP.

Raffa var en mycket duktig och uthållig apportör och eftersökshund, Hon spårade upp åtskilliga trafikskadade och skadskjutna rådjur. Gav aldrig upp hur svår terrängen än var . Missade aldrig att ta upp rätt spår även om många djur hade passerat. Raffa tyckte det mesta av vad matte hittade på var roligt, lydnadsträning eller utställning värderades lika högt. Var en kopia av mamma Riffi i mycket. Raffa var pigg in i det sista och fick somna in en tid efter sin femtonårsdag.

Raffa apporterar en kråka under träning

 

Nelli

Nelli-Nathali, Nelli

Född 1983-12-30 Efter Rex Spongo Of Kosmos - Göros Golden Rhapsody

Första pris i Avelsklass med HP. Flera CK och placeringar i Bästa Tikklass

Nelli föddes i Riffis första kull. Var en typisk golden som älskade både människor och djur, hon lämnade detta i arv till sina valpar. En okomplicerad och underbar golden.

Nelli med fem avkommor, alla med förstapris på utställningen

Nelli som unghund

 

Fick med tiden en varm goldenfärg

 

Danni

Svedjebäckens Darling Daniella, Danni

Född 1988-06-23 Efter Goldmaster's Gallini - Nelli-Nathali " Nelli "

Första pris i Avelsklass med HP, flera CK och placeringar i Bästa Tikklass

Danni hade ärvt de bästa egenskaperna av mamma Nelli och mormor Riffi. Kom att bli en pigg och glad golden som inte missade en ekorre eller igelkott i sin omgivning. Var en duktig apportör, men inte road av eftersök, utan den delen överlät hon till sin moster Raffa. Danni älskade att visa upp sig på utställningar och charmade alla. Hennes anlag förs nu vidare till dottern Agnes.

Agnes

Svedjebäckens  Rock Me Baby, " Agnes "

Född 1996-03-16 Efter Waterloo's Rock Around The Clock - Svedjebäckens Darling Daniella  " Danni "

1:a ökl, 4:e segrarklass

Agnes var en trevlig, sansad och stabil tik. Hon lämnade en bra valpkull efter sig där alla valparna var utan anmärkning på höfter och armbågar. Hon var frisk och sund upp till hög ålder. I hennes enda kull behölls Svedjebäckens Blanc De Blanc " Rebecca" som för hennes anlag vidare.

Agnes, lite drygt 13 år

 

Agnes 13 år och Rebecca 10 år, mor och dotter, kopior av varandra

 

Rebecca

Svedjebäckens Blanc De Blanc " Rebecca "

Född 1999-02-24 Efter  Now Or Never De La Lande D´argos - Svedjebäckens Rock Me Baby " Agnes "

Flera CK och Bästa Veteranplaceringar

Rebecca finns inte längre. Hon lämnar ett enormt tomrum efter sig. En mycket speciell hund. Alltid lika glad och vänlig och med en stor personlighet som hon lämnat i arv till barn och barnbarn. 

Rebecca nästan 13 år,  älskade att visa upp sig på utställning

 

Allis

Svedjebäckens La Grande Dame " Allis "

Född  2004-04-17 Efter Rossmix Hard To Get - Svedjebäckens Blanc De Blanc " Rebecca "

Flera första pris på Utställning. Älskade att visa upp sig och stod alltid med viftande svans framför domaren. Var trygg och stabil, lika vänlig mot både människor och djur

Min Allis finns inte längre. 12 år gammal var hon lika pigg och rörlig som en unghund. Fanns inga ålderstecken på henne. En blodfylld cysta på bogen ändrade hennes liv. Skulle bli en enkel operation att ta bort den, men det visade sig att nerverna i frambenet var intrasslad i den och frambenet skulle bli obrukbart efter op.

Allis fick två valpkullar. Hon var en helt underbar mamma, aldrig trött på valparna utan var tillsammans med dem hela tiden till de flyttade till sina nya hem. Isa som finns kvar här behandlade hon som en valp hela tiden. Fick Allis något extra gott gick hon direkt och gav det till Isa. Sen låg hon nöjd och belåten och tittade på när Isa åt upp godiset.

 

 

 

Allis med tratt och tröja efter ett misstänkt huggormsbett hösten 2015

Hösten 2015

 

Allis med Alice och Isa, 10 veckor gamla

Amigo och Isa, halvsyskon efter Allis

Tre avkommor efter Allis . Kullsyskonen Isa, Bella och storebror Amigo.

 Bollar  är toppen tycker Allis nästan 10 år

 

Svedjebäckens Canto Perlic

född 2004

 

"Cantos" 10 månader

HD A ED UA ögon UA