Minnessida 2

Hundar som inte finns hos oss längre

Passi

Gracelines Passion Fruit,  PASSI, 14 år 7 månader på bilden

Född 1992-07-02 Efter Dellmaine Fire Ball - Graceline's Passionsblomma

Passi kom att bli min andra linje som jag avlade vidare på. Hon var en underbar  trygg och vänlig golden, alltid med något att bära på i munnen. Att apportera allt var hennes stora intresse. Plockade alltid ihop alla matskålar efter att de övriga hundarna ätit och gav mig dem. Något som hon också lärde barn och barnbarn helt utan någons hjälp. Hon var också en duktig eftersökshund som klarade spårprovet med glans. Passi var frisk och rörlig till hög ålder, endast  hörseln blev lite sämre med tiden. Lite efter sin 15-års dag började hon dock få problem med styrkan i bakbenen och  fick då avsluta ett långt och fint hundliv. Hon lever nu vidare i sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Passi med sin matskål

Passi fem månader

 

Passi 12 år

 

Passisonen Chess har somnat in en tid efter sin 15-årsdag

Passi-sonen Simon har somnat in strax före sin 15-årsdag

Sanni

 

Svedjebäckens Summer Sunset,  SANNI 11,5  år

Född 1998-06-20 Efter Inassicas Dandelion - Svedjebäckens Passion Fruit

Sanni var en kopia av sin mamma Passi i temperamentet. Alltid lika vänlig mot allt och alla. Mycket duktig apportör och eftersökshund. Allt vad Passi gjorde tog Sanni efter. De var alltid tillsammans, både ute och inne. Varje morgon hämtade hon tidningen och bar in till husse Älskade liksom sin mamma Passi att bära på saker.  Sanni var en mycket vacker hund men inte road av utställningar, trivdes mycket bättre med en simtur eller skogsrunda tillsammans med övriga hundflocken. Sanni lever vidare i sina " barn " , barnbarn och " barnbarnsbarn "

Ung Sanni och mamma Passi

Vackra Sanni

 

Leende Sanni

 

 Thea

Svedjebäckens Summer Love, Thea, 11,5 år

 Född 2002-06-01 Efter Rossmix Forbidden Love - Svedjebäckens Summer Sunset

Sannis dotter Thea var den snällaste hund man kunde träffa. Alltid lika vänlig mot både människor och alla djur,  var den perfekta barnhunden, drog aldrig i kopplet när ett barn höll i det utan gick lugnt och stilla. Fick bli mamma till två kullar. Var en mycket fin mamma till sina valpar och tog gärna hand om andras valpar. Har lämnat mycket av sig själv i arv till sina valpar.

Thea lika vacker som sin mamma

Thea 11 år njuter för fullt av snön

 

Trulle, äg. Monica Hillman. En av Theas vackra och duktiga "valpar" med Cert på Utställning och pris på Lydnadsprov och Rallylydnad

Lana

Svedjebäckens Never Let Me Go  " Lana 13 år "

Född 2003-03-05 Efter O´Neil Of Glen Sheallag - Svedjebäckens Buttercup

Lana är efter en Passidotter " Ebba " som jag fick låna och ta en kull på. Hon var som sina släktingar, underbart snäll, trygg och behaglig hund. Ville alltid vara till lags.  Älskade att spåra som sin mormor. Blev med tiden mer och mer husses hund och följde honom som en skugga. Lana fick en kull valpar och var en duktig mamma. Ställde gärna upp som  " lektant " till alla valpar. Alltid lika tålmodig. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

Glad och lycklig Lana bland blåbärsriset , 12,5  år gammal. Hon älskade våra skogspromenader.